top of page

Ragdollissa yleensä ensimmäisenä kiinnittää huomionsa sen kauniisiin sinisiin silmiin sekä pehmeään ulkomuotoon. Ragdoll uros on suuri ja komea kissa, naaras on sitä selvästi pienempi, sen turkki on puolipitkä ja väritys naamiokissalle tyypillinen. Silmien tulee aina olla siniset. Luonne hurmaa kuitenkin aivan yhtä nopeasti kuin ulkonäkökin. Ragdollit ovat luonteeltaan rauhallisia, lempeitä ja leppoisia kavereita, ne kiintyvät omistajiinsa ja nauttivat saadessaan osallistua arjen tapahtumiin. Ne yleisesti löytyvätkin sieltä missä muukin perhe on. Monet kuvaavatkin Ragdolleja koiramaisiksi kissoiksi, sillä ne saattavat muunmuassa juosta ovelle vastaan ja naukua tervehdyksensä omistajan saapuessa kotiin. Kaikki ragdollit eivät ehkä ole sylikissoja, mutta seurakissoja ne ovat ehdottoman varmasti. Ragdoll on saanut nimensä veltosta olemuksesta, sillä kun rennon räsyn nappaa syliinsä, se on veltto ja no… räsynukkemainen.

Niin kuin koirilla, myös kissoilla on periytyviä sairauksia.  Suurimmaksi osaksi periytyminen tapahtuu resessiivisesti eli piilevästi. Nimitys jo paljastaa, ettei tällaisen taipumuksen kantajayksilöä voida tunnistaa sen ulkoasun perusteella. Vaikka käytettäisiinkin vain terveiksi todettuja yksilöitä jalostukseen, siitä huolimatta saattaa tapahtua, että kaksi tervettä siitoskissaa, jotka kantavat piilevänä samaa sairaustaipumusta, paritetaan keskenään ja tulokseksi saadaan sairas tai sairastuva yksilö. Usein nämä piilevästi periytyvät sairaudet puhkeavat vasta, kun kissa on jo ohittanut pentu- ja nuoruusiän.
 

Ragdolleilla periytyviin sairauksiin kuuluvat sydänvika (HCM) sekä aineenvaihduntahäiriö (GSD), joka tutkitaan geenitestillä. Sydänsairaudet tutkitaan sydänultralla tai geenitestillä, munuaiset ultralla.

Itse en kasvata ragdolleja, mutta minulla on niitä sijoituksessa, joten välistä luonani syntyy myös ragdollpentuja. Jos ragdollpennut kiinnostavat, suosittelen ottamaan yhteyttä Niina Kiveen, Dollyblues – kissalaan.

Sointu

”Your up then your down - your yes then your no”

Sointu.png

FI*Dollyblues She's Everything

Ragdoll ♀

Sinikilpikonna bicolor (RAG g 03 true/mhw)

sp. 15.11.2017

Ragdoll HCM Dna: N/N
HCM + PKD: Terveeksi ultratut

FeLV/FIV: Negatiivinen

Veriryhmä: B

Sointu on utelias, joskin varautunut neitokainen. Vieraat tilanteet jännittävät aavistuksen, eivätkä vieraat eläimetkään pahemmin innosta, mutta ulkona maailmaa tutkitaan innokkaasti ja kiinnostuneesti. Hihnakävelyt ovat ihan Soinnun juttu ja varsinkin lämpiminä päivinä hän kävelisi mielellään vähän pidempiäkin lenkkejä – kissa tahtiin tietenkin.
 

Sylikissa Sointu ei ole missään mielessä, mutta vieressä kölliminen ja makoilu ovat Soinnusta miellyttäviä asioita ja rapsuteltavaksikin neiti tulee mielellään, jos tilanne on hänen mielestään siihen soveltuva. Soinnulla on temperamenttia isolla, mikä näkyy hyvin tilanteissa joista neiti EI PIDÄ – kuten useat kiinni pito tilanteet (takun leikkaaminen tai rokotustilanne voi johtaa puremiseen). Näyttelyssä Sointu ei ole koskaan käynyt liiallisen valkoisen määrän takia, joten en tiedä kuinka neiti käyttäytyisi siellä. Usein kuin menemme vieraisiin paikkoihin, hän tutustuu rauhassa ja vasta sitten suostuu tutkimaan aluetta tarkemmin ja uteliaammin, intoutuu monesti leikkimäänkin ja suurimmassa osassa tilanteissa suostuu syömään. Välillä Sointu yllättää rohkeudellaan reippaudellaan ja toisinaan taas jää mieluummin omaan koppaan oleilemaan pidemmäksikin aikaa.

Soinnulla on kaksi pentuetta Dollyblues - kissalalle.

Kide

”I’m a queen and this is my kingdom”

Kide.png

Ragdoll ♀ , steriloitu

Sininen bicolor (RAG a 03 true)

sp. 21.06.2015

Paino: 4kg

Ragdoll HCM Dna: N/N

FeLV/FIV: Negatiivinen

Veriryhmä: B

FI*Dollyblues Feels Like Summer

Kide on kissoistani varautunein. Hän ei innostu vieraista ja on selkeimmin minun kissani. Jos hyvä tuuri käy, saattaa Kide antaa rapsutella, mutta yleisesti hän mielellään vain on lähellä, muttei aivan kosketus etäisyydellä. Uudet tilanteet saavat Kiteen jännittymään ja silmät suuriksi hämmennyksestä. Kide myös mieluiten piiloutuu, kuin tulee tutkimaan jännittäviä asioita. Valjaatkaan eivät häntä miellytä, joten ulkoilu Kiteen kanssa on vähäistä.
 

Ahneus on Kiteen pelastus monessakin tilanteessa, nameilla ja herkuilla useista asioista saadaan vähän mukavampia ja neito houkuteltua esiin. Temperamenttiakin löytyy ja pahimmassakin kiimassa kollipojat saavat ensin nenilleen, ennen kuin voidaan edes harkita liehittelyjä. Kaikesta huolimatta Kide on kiltti ja lempeä kissa, jokaisen pentueen kohdalla Kide on se, joka on eniten pentulaatikossa ja auttaa muitakin emoja hoitamaan pentujaan. Kide on myös loputtoman kärsivällinen pentuja kohtaan, eikä pokkuroi vastaan pesuissa tai muissa hoitotoimenpiteissä.
 

Kiteellä on kaksi pentuetta Dollyblues – kissalalle.

bottom of page