top of page

Kasvatusperiaatteet

pentuja.png

Luonne

Tavoitteenani on kasvattaa hyvähermoisia ja erilaisiin harrastuksiin soveltuvia koiria sekä rohkeita ja mukana kulkevia kissoja. Jalostukseen tulevat koirat sekä kissat arvioin tarkkaavaisesti, arjen toimivuus koirilla on minulle tärkeimpiä piirteitä – arjen tulisi sujua ongelmattomasti. Kissoilla sen sijaan arvostan selkeää rohkeutta ja sosiaalisuutta, myös vieraissa paikoissa. Meillä syntyvät pennut käyvät läpi Bio-Sensor ohjelman. Pentuja totutetaan pienestä pitäen erilaisiin alustoihin ja ääniin sekä sosiaalistetaan eri ikäisiin ihmisiin sekä eläimiin ja erilaisiin paikkoihin, jotta niillä olisi mahdollisimman hyvät edellytykset kasvaa reippaiksi kavereiksi uusille omistajilleen. Pentujen ollessa n. 8vkon ikäisiä niiden luonne arvioidaan, jonka perusteella tiedetään millaiseen perheeseen kukin pentu soveltuu parhaiten.

Terveys

Jalostukseen tulevat kissat sekä koirat tutkitaan perusteellisesti. Tutkimusten lisäksi haluan panostaa kokonaisvaltaiseen terveyteen mm. autoimmuunisairaudet ja allergiat huomioiden.  Yksikään koira tai kissa, jonka terveys vähänkin epäilyttää ei tule jalostukseen. 

Ruokahalu

Niin kissoilla kuin koirillakin pidän arvossa hyvää ruokahalua. Mikään eläin ei elä ilman, että syö ja koulutuksellisesti eläimet ovat huomattavasti helpompia, mikäli ne eivät ole kovin valikoivia ruokansa suhteen. Siksi pyrin käyttämään jalostuksessa eläimiä, joiden ruokahalua on hyvä ja kupit tyhjenevät hetkessä, eikä namienkaan suhteen nirsoilla.

Elinvoima

Jalostuksessa haluan omalta osaltani kiinnittää huomiota geneettiseen monimuotoisuuden säilymiseen. Tuomalla ja käyttämällä eläimiä myös ulkomailta sekä huomioimalla sukusiitosasteen myös vanhemmista sukupolvista, huomioiden kokonaissukusiitosprosentin. Myös eläinten luonnollinen lisääntyminen ja hedelmällisyys ovat asioita, joihin haluan kiinnittää huomiota. Mikäli eläin ei astu tai anna astua, ei sillä teetetä pentuja tai ajankohta on väärä.

Rodunomainen ulkomuoto

Jalostukseen käyttämäni eläimet ovat piirteiltään rodunomaisia, eivätkä liioiteltuja suuntaan tai toiseen. Valitsen uroksen ja naaraan myös mahdollisuuksien mukaan täydentämään toistensa ominaisuuksia.

bottom of page