pennut.png

Pennut meiltä

Kaikki pennut lähtevät meiltä eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina, useaan kertaan madotettuina ja rekisteröityinä, rokotettuina (koiranpennut 1x ja kissanpennut 3x), mukanaan pentupaketti sekä kasvattajan loppuiän tuki. Kissanpennut jotka menevät lemmikeiksi on myös varhaiskastroitu tai -steriloitu. Pentujen luonteet arvioidaan niiden ollessa 6-8vkoisia, jonka jälkeen niille etsitään koti joka soveltuu pennun luonteeseen. Omiin koteihinsa kissanpennut lähtevät 16 viikon ikäisinä ja koiranpennut 12 viikon ikäisinä.
 

Olen iloinen, mikäli omistajat tahtovat jatkossakin pitää yhteyttä ja lähetellä kuulumisia. Silloin tällöin pyrin myös pitämään pentutreffejä sekä kyselen kiinnostuneita mukaan näyttelyihin, jotta näinkin pääsisi mahdollisesti tapaamaan sekä sisaruksia että emoa, mahdollisesti myös pentujen isää.
 

Kasvattajana kehittyäkseni minun on erittäin tärkeää saada tietoa pentujen myöhemmistä vaiheista esimerkiksi terveydestä, luonteesta, synnytyksistä, astutuksista, näyttelyistä ym. joten olen kaikesta tiedosta hyvin kiitollinen. Niiden perusteella voin jatkossa tehdä ratkaisuja pohtiessani jalostusvalintoja.
 

Pyrin jättämään pentueesta lupaavimmaksi katsomani pennun itselleni tai sijoitukseen. Sillä tavalla pystyn pitämään kotona asuvien lemmikkien määrän sopivana ja voin keskittyä jokaiseen yksilönä. Sijoituskodin toivon asuvan suhteellisen lähellä mieluiten max 1h matkan päässä, että pystyn tekemään yhteistyötä perheen kanssa ja tapaamaan säännöllisesti. Läheinen ja eläinlähtöinen yhteistyö on minulle tärkeää myös siltä kannalta, että jatkossa kun pennut syntyvät sijoituskodissa olen kyläilemässä paljon ja yhdessä suunnittelemme meille soveltuvat aikataulut sosialisointi jaksolle. Siksi on tärkeää, että matka ei olisi pitkä ja tulisimme hyvin toimeen keskenämme.