top of page

Rae

”My shining star, a dream come true, never can anyone be like you”

002_VIS17-7707.jpg

IC FI*Louhelan Cherry Garcia

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonna bicolor (NFO f 03)

sp. 22.8.2015

Paino: 3,8kg

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu (26.9.2016, 25.9.2017)

Felv/Fiv: neg. /neg. (26.9.2016)

Veriryhmä: A

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 30.12.2022
Ulostenäyte: 27.10.2021

Rakeella on kolme pentuetta InukChuck's kissalassa.

Raksu on luonteeltaan vilkas ja hyvin rohkea. Sen kanssa on päädytty turistikohteeksi useammin kuin kerran, kun Raksu on päättänyt tulla koirien kanssa lenkille tai tullut tallustelemaan pitkän odotuksen ajaksi valjaissa terminaaliin. Rae on sellainen kouluttajan unelma kisu, se syö missä tahansa eikä liikoja stressaile. Tuomarinpöydälläkin käy kellimään ja kehräämään ja leikkiikin mielellään.


Raksu osaa kuitenkin olla melkoinen riiviö ja on hyvin tarkka omasta vessastaan, yhdenkin muutoksen sattuessa tai vessan ollessa neidon mielestä siivoton saa löytää ikävät yllätykset mistä tahansa muualta kuin sieltä, minne ne pitäisi tehdä. Unikin saattaa jäädä vähiin niinä öinä, kun Rae on oikein läheisyydenhaluinen, kun neiti tulee kehräämään naamalle ja leipoo niskaa sekä nykertää käsivarsia tai käsiä. Mutta onhan se sellainen halinalle, ettei paremmasta väliä – häntä läheisyyden haluisempaa kissaa on vaikea löytää ja syykin on selvä, kun katselee Rakeen isää, joka on yhtä hellyydenkipeä.


Koulutustilanteessa Raksu on vilkas ja innokas, eikä turhia kainostele vieraitakaan ihmisiä. Joskin vieraat ja liian tuttavalliseksi käyvät koirat saavat kyllä neidon nostamaan karvat pystyyn ja aikaiseksi sähähdyksen. Vaaraksi tytöstä ei kyllä ole kellekään, eikä tuo puolustaudu ainakaan tutuilta koirilta, vaikka nuo kävisivät innostuksissaan tai leikkiessään turhan väkivaltaisiksi.
 

Rae on hyvin lähellä sitä unelmaa, jota toivon että ihmiset kissoissa näkisivät: potentiaalin olla enemmän kuin pelkästään helppohoitoinen lemmikki, jota ei koskaan oteta mukaan mihinkään. Olla enemmän kuin pelkkä kissa. 

Liekki

”It's a new world it's a new start – I’ve been waiting for you”

010_IMG_0004.jpg

FI*Meridies Blossomfall

Turkkilainen Angora ♀, steriloitu

Kilpikonna bicolor (TUA f 03)

sp. 11.10.2017

Paino: 3,2kg

Felv/Fiv: Neg. /Neg. (8.1.2020)
HCM: Terveeksi ultrattu (9.3.2020)
Veriryhmä: A

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: 30.12.2022
Ulostenäyte: 27.8.2021

Liekillä on yksi pentue kissalassamme:

Liekki tuli meille melkolailla mielijohteesta – oikeastaan äitini mielijohteesta – joskin rakastuin Liekkiin hetkessä, sillä sen luonne on niin mieletön. Liekki on todella rohkea ja sosiaalinen yksilö, muttei kyllä malttaisi olla hetkeäkään aloillaan. Neiti on aina liikkeessä ja tutkii uteliaana paikkoja. Olen yllättynyt useita kertoja Liekin sosiaalisesta taitavuudesta, sillä hän väistää kauniisti vieraat kissat, jotka eivät innostu tapaamisesta, mutta puskee lempeästi vasten koiria, joita jännittää aavistuksen. Aina nämä kohtaamiset eivät ole sujuneet mutkattomasti, mutta ne eivät ole tuntuneet muuttaneen tätä neitiä mihinkään suuntaan. Itsevarmuus on neitokaisella kohdillaan ja pienet kommellukset ja kolaukset eivät tunnu jäävän mielen perukoille kummittelemaan.
 

Liekki on kissoistani ehdottomasti rohkein ja uteliain, muta tuo nauttii kyllä olostaan olkapäilläni ja pitää siitä, kun saa olla rapsuteltavana. Sylikissa se ei kuitenkaan ole, vaikka tulee jos mielii ja lähtee pois yhtä äkisti kun on tullutkin. Meidän perheen elohiiri.

Jalostuskissaksi Liekistä ei ikävä kyllä kuitenkaan ollut. Liekin ainoa elossa syntynyt pentu useammasta yrityksestä huolimatta on lättärintainen naaras. Kaikkia kissoja ei upeasta luonteesta huolimatta ole tarkoitettu jatkamaan sukuaan. 

bottom of page