Sirius

”And we will show the world how much more we can become”

Norjalainenmetsäkissa ♀

Creme bicolor (NFO e 03)

 

sp. 16.12.2016

Paino: 4,5kg

 

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu

Felv/Fiv: neg.

Veriryhmä: A

FI*InukChuck's Vanemuise

Sirius on ensimmäisestä luonani syntyneestä kissapentueesta ja pysyin tiiviisti yhteydessä perheen kanssa. Oli ihanaa kuinka he halusivat jatkaa siitä mitä itse olin aloittanut pentujen sosialistamisen ja rohkaisun suhteen, varsinkin kun alkuunsa oli vaikuttanut siltä, että Sirius olisi pentueen arin, mutta loppua kohden tuo muuttuikin koko pentueen rohkeimmaksi yksilöksi.
 

Kun näin kuinka he vaelsivat kissan kanssa, ihastuin Siriukseen vain entisestään ja sitä mukaa kun itse rakastuin siihen, oli perheellä myös syntynyt ajatuksia siitä, kuinka pikkuisia Siriuksia olisi mukava tuoda maailmaan. Lyötiin hynttyyt yhteen ja minä liisasin Siriuksen.
 

Sirius on aktiivinen, osallistuva kissa, joka on mielellään mukana menossa kuin menossa. Sirius on tehnyt pohjoismaisen 3000km:n automatkan Lofooteille, vaeltanut kansallispuistoissa ja tehnyt vapaaehtoistyötä vanhainkodissa, sekä osallistunut Vantaalla etsivän nuorisotyön toimintaan. Kotona Sirius asuu kissakaverin kanssa, mutta tulee toimeen muidenkin lemmikkien kanssa. Vieraita kissoja Sirius jännittää,  koiriin totuttelussa kestää yleensä päivän verran. Sirius on ruokavalion suhteen valikoiva muttei nirso. Sirius on kaikkien helposti käsiteltävä ja lempeä kissa.

Usva

”I dremt a dream of you, and then it came true”

FI*Nietosten Tähtipöly

Norjalainenmetsäkissa ♀

Sinikilpikonna Bicolor (NFO g 03)

sp. 7.11.2018

Paino: 3,9kg

GSDIV: N/N

HCM: Ultrattu terveeksi

Felv/Fiv: neg.

Veriryhmä: A

Polvet: 0/0
Lonkat: Terveet

Ensimmäisenä omana kasvattinani, joka jäi jalostukseen, olen Usvan kohdalla ollut hyvin kriittinen, mutta melko tyytyväinen siihen mitä lopputulos toikin. Oli tarkoitus saada rohkeita ja stressinsietokykyisiä pentuja. Ja niitä sainkin. Usva on itsenäinen, rauhallinen ja rohkea neitokainen. Hän ei pahemmin stressaa ympäristön vaihdosta, eikä piittaa koirista tai vierailuilla näkemistään kissoista. Näyttelyissä neiti ottaa rennosti. Usva on innokas kiipeilijä, tulee mielellään viereen rapsuteltavaksi, mutta viihtyy parhaiten omissa oloissaan, hakien huomiota silloin kun se hänelle sopii. 

Hän antaa mielellään muiden kissojen puhdistaa nassun ja korvat, on muutenkin hyvin kissasosiaalinen.
Usva on kissoistani se, joka ei välttämättä näy joka hetki, mutta on todennäköisesti silti jossakin lähistöllä. Hän on nopea oppimaan ja tulee mm. luokse kutsusta.
Usva ei nirsoile ruualle, mutta ei ole erityisen ahnekaan. Kaikki namit eivät kelpaa, mutta suurimpia osia hän syö hyvällä ruokahalulla. 

Rae

”My shining star, a dream come true, never can anyone be like you”

FI*Louhelan Cherry Garcia

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonna bicolor (NFO f 03)

sp. 22.8.2015

Paino: 3,8kg

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu

Felv/Fiv: neg.

Veriryhmä: A

Raksu on luonteeltaan vilkas ja hyvin rohkea. Sen kanssa on päädytty turistikohteeksi useammin kuin kerran, kun Raksu on päättänyt tulla koirien kanssa lenkille tai tullut tallustelemaan pitkän odotuksen ajaksi valjaissa terminaaliin. Rae on sellainen kouluttajan unelma kisu, se syö missä tahansa eikä liikoja stressaile. Tuomarinpöydälläkin käy kellimään ja kehräämään ja leikkiikin mielellään.


Raksu osaa kuitenkin olla melkoinen riiviö ja on hyvin tarkka omasta vessastaan, yhdenkin muutoksen sattuessa tai vessan ollessa neidon mielestä siivoton saa löytää ikävät yllätykset mistä tahansa muualta kuin sieltä, minne ne pitäisi tehdä. Unikin saattaa jäädä vähiin niinä öinä, kun Rae on oikein läheisyydenhaluinen, kun neiti tulee kehräämään naamalle ja leipoo niskaa sekä nykertää käsivarsia tai käsiä. Mutta onhan se sellainen halinalle, ettei paremmasta väliä – häntä läheisyyden haluisempaa kissaa on vaikea löytää ja syykin on selvä, kun katselee Rakeen isää, joka on yhtä hellyydenkipeä.


Koulutustilanteessa Raksu on vilkas ja innokas, eikä turhia kainostele vieraitakaan ihmisiä. Joskin vieraat ja liian tuttavalliseksi käyvät koirat saavat kyllä neidon nostamaan karvat pystyyn ja aikaiseksi sähähdyksen. Vaaraksi tytöstä ei kyllä ole kellekään, eikä tuo puolustaudu ainakaan tutuilta koirilta, vaikka nuo kävisivät innostuksissaan tai leikkiessään turhan väkivaltaisiksi.
 

Rae on hyvin lähellä sitä unelmaa, jota toivon että ihmiset kissoissa näkisivät: potentiaalin olla enemmän kuin pelkästään helppohoitoinen lemmikki, jota ei koskaan oteta mukaan mihinkään. Olla enemmän kuin pelkkä kissa.

Rakeella on kolme pentuetta InukChuck's kissalalle. 

Yhteystiedot

Vivian Valli

Hyvinkää 05800

  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now