Nipsu

Nipsu.jpg

Norjalainenmetsäkissa ♀

Hopeakilpikonnatabby valkoisella (NFO ns 09 22)

 

sp. 20.04.2021

Paino: 3,5kg

 

GSDIV: N/N

HCM: 

Felv/Fiv:

Veriryhmä: 

Polvet: 
Lonkat: 

Pk-Def:

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 18.10.2021
Ulostenäyte: 23.11.2021

Pawpeds

Kissa- ja näyttelyrekisteri

Gilda Northblood

Nipsu on enemmän tarkkailija kuin toimija. Hän ei ole ensimmäisenä paikalla kun jokin rapisee tai kuppiin laitetaan ruokaa, vaikka neidillä erinomainen ruokahalu onkin. Hän on kiltti ja pysyy hyvin sylissä pitkiäkin aikoja, asennossa kuin asennossa. Hän juttelee paljon kurnutellen. Lempi leluja ovat villapaidat, joita neiti varastaa kaapista ja tuo lattialle potkittavaksi. Myös sulkalelut ovat hänen mieleensä. Nipsu yrittää vähän väliä hakea muita kissoja mukaan leikkiin, tökkimällä hellästi tassullaan. 

Asustaa sijoituskodissa Espoossa.

Myy

”Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa”

Myy.jpg

Norjalainenmetsäkissa ♀

Mustahopea ticked valkoisella (NFO ns 09 25)

 

sp. 22.04.2021

Paino: 3,5kg (12.12.2021)

 

GSDIV: N/N

HCM: 

Felv/Fiv:

Veriryhmä: 

Polvet: 
Lonkat: 

Pk-Def:

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 8.11.2021

Pawpeds

PL*Forest Eyes Sarri

Myy on aina paikalla siellä missä tapahtuu. Sekä siellä missä on ruokaa, hän on ahne isolla A'lla. Lempilelut ovat pieniä, kuten pullonkorkki tai kilisevät kulkuset ja kynillä. Myy on sosiaalinen ja tulee mielellään ihmisten lähelle, kiipeää itse syliin ja etenkin rinnanpäälle, hakien itse kontaktia paljon. 

Asustaa sijoituskodissa Espoossa kahden muun kissan kanssa lapsiperheessä.

Sora

”I could tell that you were curious, oh, yeah”

DSC_0191_edited.jpg

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonnahopeatäplikäs bicolor (NFO fs 03 24)

 

sp. 5.5.2021

Paino: 

 

GSDIV: N/N

HCM: 

Felv/Fiv:

Veriryhmä: 

Polvet: 
Lonkat: 

Pk-Def:

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 27.8.2021

FI*Nietosten Sora

Sora on hyvin rohkea, reipas ja energinen neiti. Tuo ei hidasta vauhtiaan perheessä olevien lasten, irlanninsusikoiraneikä muiden kissojen takia. Hän menee ja tekee mielensä mukaan. Sylikissaksi Soraa tuskin voi sanoa, mutta hän on mielellään mukana kaikessa ja kuitenkin helposti käsiteltävissä. 

 

Asustaa sijoituskodissa Salossa.

Pikku-Raksu

”Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keukun”

Raxu.jpg

Norjalainenmetsäkissa ♀

Sinikilpikonnatabby harlekiini, vihreät silmät (NFO g 02 21 64)

 

sp. 19.11.2020

Paino: 4,1kg (12.12.2021)

 

GSDIV: N/N

HCM: Ultrattu terveeksi (23.11.2021)

Felv/Fiv: neg/neg (23.11.2021)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit

Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 27.10.2021

FI*Nietosten Unelias

Pikku-Raksu on hyvähermoinen hulivili. Energiaa riittää paljon ja sitä käytetäänkin aktiivisesti. Pikku-Raksu sietää hyvin kaikenlaiset hoitotoimenpiteet, vaikka fööni onkin hurja. Hän on innokas juoksupyörän käyttäjä ja riehuu mielellään perheen muiden kissojen kanssa. Syliin Pikku-Raksu asettuu harvoin, mutta on kuitenkin seurallinen ja oikea vekkuli veijari. Sijoituskoti kutsuukin neitiä pieneksi apinaksi. 

 

Asustaa sijoituskodissa Riihimäellä. 

Kastraatit

Usva

”I dremt a dream of you, and then it came true”

Usva.png

FI*Nietosten Tähtipöly

Norjalainenmetsäkissa ♀

Sinikilpikonna Bicolor (NFO g 03)

sp. 7.11.2018

Paino: 3,9kg

GSDIV: N/N

HCM: Ultrattu terveeksi (27.2.2020)

Felv/Fiv: neg. / neg. (27.2.2020)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit
Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 27.10.2021

Usvalla on kaksi pentuetta kissalassamme:

Ensimmäisenä omana kasvattinani, joka jäi jalostukseen, olen Usvan kohdalla ollut hyvin kriittinen, mutta melko tyytyväinen siihen mitä lopputulos toikin. Oli tarkoitus saada rohkeita ja stressinsietokykyisiä pentuja. Ja niitä sainkin. Usva on itsenäinen, rauhallinen ja rohkea neitokainen. Hän ei pahemmin stressaa ympäristön vaihdosta, eikä piittaa koirista tai vierailuilla näkemistään kissoista. Näyttelyissä neiti ottaa rennosti. Usva on innokas kiipeilijä, tulee mielellään viereen rapsuteltavaksi, mutta viihtyy parhaiten omissa oloissaan, hakien huomiota silloin kun se hänelle sopii. 

Hän antaa mielellään muiden kissojen puhdistaa nassun ja korvat, on muutenkin hyvin kissasosiaalinen.
Usva on kissoistani se, joka ei välttämättä näy joka hetki, mutta on todennäköisesti silti jossakin lähistöllä. Hän on nopea oppimaan ja tulee mm. luokse kutsusta.
Usva ei nirsoile ruualle, mutta ei ole erityisen ahnekaan. Kaikki namit eivät kelpaa, mutta suurimpia osia hän syö hyvällä ruokahalulla. 

Rae

”My shining star, a dream come true, never can anyone be like you”

Untitled-3.png

IC FI*Louhelan Cherry Garcia

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonna bicolor (NFO f 03)

sp. 22.8.2015

Paino: 3,8kg

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu (26.9.2016, 25.9.2017)

Felv/Fiv: neg. /neg. (26.9.2016)

Veriryhmä: A

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 
Ulostenäyte: 27.10.2021

Raksu on luonteeltaan vilkas ja hyvin rohkea. Sen kanssa on päädytty turistikohteeksi useammin kuin kerran, kun Raksu on päättänyt tulla koirien kanssa lenkille tai tullut tallustelemaan pitkän odotuksen ajaksi valjaissa terminaaliin. Rae on sellainen kouluttajan unelma kisu, se syö missä tahansa eikä liikoja stressaile. Tuomarinpöydälläkin käy kellimään ja kehräämään ja leikkiikin mielellään.


Raksu osaa kuitenkin olla melkoinen riiviö ja on hyvin tarkka omasta vessastaan, yhdenkin muutoksen sattuessa tai vessan ollessa neidon mielestä siivoton saa löytää ikävät yllätykset mistä tahansa muualta kuin sieltä, minne ne pitäisi tehdä. Unikin saattaa jäädä vähiin niinä öinä, kun Rae on oikein läheisyydenhaluinen, kun neiti tulee kehräämään naamalle ja leipoo niskaa sekä nykertää käsivarsia tai käsiä. Mutta onhan se sellainen halinalle, ettei paremmasta väliä – häntä läheisyyden haluisempaa kissaa on vaikea löytää ja syykin on selvä, kun katselee Rakeen isää, joka on yhtä hellyydenkipeä.


Koulutustilanteessa Raksu on vilkas ja innokas, eikä turhia kainostele vieraitakaan ihmisiä. Joskin vieraat ja liian tuttavalliseksi käyvät koirat saavat kyllä neidon nostamaan karvat pystyyn ja aikaiseksi sähähdyksen. Vaaraksi tytöstä ei kyllä ole kellekään, eikä tuo puolustaudu ainakaan tutuilta koirilta, vaikka nuo kävisivät innostuksissaan tai leikkiessään turhan väkivaltaisiksi.
 

Rae on hyvin lähellä sitä unelmaa, jota toivon että ihmiset kissoissa näkisivät: potentiaalin olla enemmän kuin pelkästään helppohoitoinen lemmikki, jota ei koskaan oteta mukaan mihinkään. Olla enemmän kuin pelkkä kissa.

Rakeella on kolme pentuetta InukChuck's kissalalle.