top of page

Pennun etsintä

vkp4510.jpg

Huomioithan ettet minulta pentua ostaessa saa valita pentua itse, vaan katson jokaiselle pennulle ja perheelle yksilöllisesti soveltuvan, juuri kyseisen pennun ja perheen tarpeet huomioiden. 

Mikä on tärkeää etsiessä itselleen pentua? Yleisesti ottaen ihmisillä on kauhean kova kiire, pentu on saatava nyt eikä huomenna ja mahdollisimman halvalla. Siksi monet kyselyt ovat lyhyitä ja ytimekkäitä: Minkä hintaisia ovat? Tällä ei kovin pitkälle pötkitä. Suurin osa kasvattajista ei vaivaudu edes vastaamaan, sillä negatiivinen tunne on tullut jo. Perhe ei tule saamaan pentua, vaikka olisi miten kiva ja ihana tahansa, koska ensivaikutelma vaikuttaa suuresti. 

Yleisesti ottaen kasvattajat pitävät siitä, että ensilähestyminen on sähköpostilla ja kerrot siinä suoraan muutamia asioita: Kuka olet, missä asut, millaisessa asunnossa, millainen kokemus ennestään ja millaista pentua etsit. Jos haluat antaa oikein hyvän vaikutelman, voit lisäksi kertoa miksi juuri tältä kasvattajalta tai tästä pentueesta, ehkäpä käydä katsomassa kasvattajan lemmikkejä jo ennen kun pentue on syntynyt tai edes saatu aluilleen.

Pentujen etsiminen kannattaa aloittaa etuajoissa, jolloin on myös paljon aikaa säästää pentuun - suurin osa kasvattajista ei myy osamaksulla tai jos myykin, ei kauheasti pidä siitä. Aikainen lintu madon nappaa, ja niin myös pennun. Kyselyitä tulee välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta varmaa on, että ne jotka malttavat odottaa saavat pennun helpommin, kuin sellaiset joilla on hirveä kiire se saada. Kysele siis ajoissa, seuraa suunnitelmia ja kasvattajien sivuja tai yhdistysten sivuilla ilmoitettavista suunnitelmista ja pennuista. Mitä lähemmäksi luovutusikää päästään, sitä vähemmän pentuja on enää vapaana - monesti ei ensimmäistäkään. Ja etenkin jos sinulla on paljon vaatimuksia (sukupuoli, näyttelykissa, luonne, väri) niin helposti vastaus on ei oota. Siksi maltti on valttia. Mieti myös etukäteen mitä todella haluat, toisinaan törmää tapauksiin missä itsekään ei tiedetä mitä haluaa - ilmoitetaan yhtä, vaihdetaan ja venkslataan. Tällainen saa hankalan tilanteen aikaan ja saattaa miettiä, halutaanko sitä pentua sittenkään. 

Suosittelen lämpimästi tutustumaan kasvattajiin ja etsiä sellaisen, jonka arvot ovat omiesi kanssa samankaltaiset. Katsele onko hänellä usein pentuja, millaisia terveystestejä tekee, mitkä ovat kasvatusperiaatteet ja kaikki muukin tieto, mikä on tarjolla. Tutustu rotuun ja yhdistyksiin, kasvattajien nettisivuihin. Etsi se, joka on juuri sinulle oikean tuntuinen kasvattaja. Tällöin on myös tärkeä miettiä mikä itselleen on tärkeintä pennussa, jotta tietää millaista kasvattajaa etsii. 

Mitä enemmän työtä on valmis tekemään ja mitä enemmän valmis tarinoimaan etukäteen ja mitä kauemmin odottamaan, sen varmemmin saa juuri itselleen sopivan pienokaisen. Kannattaa muistaa, että etsit itsellesi toveria mahdollisesti jopa pariksi vuosikymmeneksi. Valitse siis huolella. 

Toivotan kaikille onnea uuden perheenjäsenen etsimiseen! 

bottom of page