top of page

Sora

”I could tell that you were curious, oh, yeah”

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonnahopeatäplikäs bicolor (NFO fs 03 24)

 

sp. 5.5.2021

Paino: 4,1kg (3.4.2023)

 

GSDIV: N/N

HCM: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)
Munuaiset: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)

Felv/Fiv: neg/neg (7.3.2022)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: -

Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 10.1.2023
Ulostenäyte: 27.8.2021

Soralla on yksi pentue kissalassamme:

FI*Nietosten Sora

Sora on hyvin rohkea, reipas ja energinen neiti. Tuo ei hidasta vauhtiaan perheessä olevien lasten, irlanninsusikoiraneikä muiden kissojen takia. Hän menee ja tekee mielensä mukaan. Sylikissaksi Soraa tuskin voi sanoa, mutta hän on mielellään mukana kaikessa ja kuitenkin helposti käsiteltävissä. 

 

Asustaa sijoituskodissa Salossa ja siirtyi perheen nimiin jo ensimmäisen pentueen jälkeen, sillä pentueen aikana Soralle alkoi ilmetä iho-oireita, joita useiden eläinlääkärien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella oli hormonaalista. Koska kuitenkin selvisi, että myös emolla ja kahdella veljellä on oireita, päädyttiin siihen, ettei Soraa enää käytetä ja hän saa eläköityä. 

Leikkauksen jälkeen oireet kuitenkin loppuivat täysin ja hän ei ainakaan kahteen vuoteen ole saanut lainkaan iho-oireita. Todennäköisesti siis alkuperäinen syy, hormonit, piti paikkaansa, mikä on helpotus. Kissalasta löytyykin seurannan alla oleva Raimo, eli Nietosten Liitoriivaus, joka saattaa päästä jatkamaan sukua, mikäli pysyy oireettomana ja Sorallakaan ei enää oireita esiinny.

 

bottom of page